alweer een crisis!

Donderdag 23 December 2004 in categorie Media

Ons land is ten prooi gevallen aan de zoveelste heftige crisis binnen korte tijd. Het volk is opnieuw in totale verwarring. Is dan niets meer zeker in deze woelige tijden? De ramp die ons nu weer heeft getroffen heet John de Mol. Hij heeft voor 35 miljoen Euro de uitzendrechten voor het voetballen op tv verworven. Niet de NOS! Wat moet Studio Sport nu aanvangen met al die lege uitzenduren?
Het programma Met het Oog op Morgen polste gisteravond al de voorzitter van de korfbalbond. Of hij soms belangstelling had voor deze unieke kans het korfballen in de vaart der volkeren op te stoten. Ja, nou en of! Er komt een heuse korfbal-league! Ook zullen zij op de volgende bondsvergadering het niveau van de spreekkoren nog eens doornemen.

Toch wil de NOS de moed nog niet geheel opgeven wat het voetbal betreft. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat zij nu de rechten voor het pupillenvoetbal in de wacht proberen te slepen. Daar hebben ze volgens zeggen een slordige twintig miljoen voor over. Want voetbal is voetbal en je kunt Tom Egbers tenslotte niet duimendraaiend voor de buis zetten. Hé, is dát niet wat als nieuwe volkssport, duimendraaien?

In elk geval heeft de KNVB laten zien dat voetbal nu echt keiharde commercie is geworden. Wie het spelletje wil uitzenden moet flink dokken en de boel geheel op hun voorwaarden in beeld brengen. Eindelijk duidelijkheid en dat is een opluchting. Want nu hoeft de gemeenschap op haar beurt natuurlijk ook nooit meer bij te springen als voetbalclubs in financiële nood verkeren, hoeven er door gemeentes geen stadions meer worden terugverkocht aan de clubs voor het symbolische bedrag van 1 Euro. Ook de rekening voor de massale politie-inzet bij risicowedstrijden gaat nu naar de voetbalbond, evenals die voor de vernielde treinen. Toch?