open briefje aan die profeet

Vrijdag 19 November 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Beste Mo,
Wanneer je besluit een religie op te richten moet je er wèl een beetje de verantwoordelijkheid voor dragen, vind ik. Niet eerst met veel bombarie claimen de eeuwige waarheid in pacht te hebben en daarna maar een beetje de boel de boel laten. Met name een zekere profeet loopt er de laatste tijd behoorlijk de kantjes aan af. Ja, jij ja! Wanneer je regels en wetten uitvaardigt moet je ook handhaven! Maar niks hoor, meneer is in geen velden of wegen te bekennen, zelfs niet in de dorre vlakten der woestijnen, laat staan in ons zompig stukje laagland bij de Noordzee.
Is het nou echt teveel moeite om hier eventjes wat doorgeslagen fundi's op het rechte pad te schoppen? Juist voor een profeet is het toch zaak een beetje geloofwaardig over te komen. Niet dan?
Maar niks hoor. En zo kan het gebeuren dat elke publieke figuur die maar enigszins de mond durft open te trekken tegen de onfrisse gewoonten die in deze religie zijn geslopen met de dood wordt bedreigd. Daar kan ik dus erg kwaad over worden, Mo! Bijna elke dag hoor ik dat er weer iemand anders wordt geïntimideerd. Eerst Hirsi Ali, dan die operettefiguur Wilders, onze Aboutaleb en nu ook weer bij de Belgenburen die mevrouw Mimount Bousakla!
Intussen laat meneer de profeet al z'n integere en goedwillende volgelingen in de kou staan. Die arme mensen moeten het allemaal maar weer proberen uit te leggen. Jij moest je de luizen uit de baard schamen, Mo, want het jouw werk om de boel een beetje bij elkaar te houden!

Kortom, ouwe kapsonesprofeet, sleur jezelf eens bij je verschrompelde leuter uit je nest met uitgewoonde maagden en stel hier orde op zaken! Anders zoek je maar een ander universum.

Salaam en de groeten!
Hè, dat lucht efkes op...