tips voor tonino

Vrijdag 08 Oktober 2004 in categorie Media

Beste meneer Tonino,

Het maatschappelijk inburgeringsproces is bij u niet bepaald succesvol verlopen. Blijkbaar weet u buiten het wetboek niet wat er in de wereld te koop is. Daarom reik ik enige tips en truuks aan, maar dat is dan wèl de laatste keer! Hier komen ze.

Uit de Afvalwijzer 2004, hoofdstuk Bruin- en Witgoed (hieronder valt ook computerapparatuur):
'Geef het oude apparaat aan de leverancier mee als uw nieuwe apparaat wordt bezorgd. De leverancier is wettelijk verplicht het oude apparaat in te nemen. U kunt het ook bij de winkel inleveren waar u een vergelijkbaar apparaat koopt.
De chemokar haalt in februari, juni en oktober/november gratis kleine elektrische apparaten op (samen met het klein chemisch afval). U krijgt daarover bericht.

Nog bruikbare apparaten kun u laten ophalen door de Kringloop. Telefonisch aanmelden kan maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De spullen worden gratis bij u opgehaald. Bruikbare spullen kunt u ook zelf wegbrengen naar de Kringloop. Kijk voor openingstijden bij de rubriek Grofvuil.
Afgeven bij het Afvalpunt kan ook: maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur, zaterdag van 10.00 to 16.00 uur en woensdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.'


Eveneens leerzaam is het volgende. Ik repareerde eens een privé-computer van iemand die daarop werkzaamheden voor een politiekorps had verricht. Ik plaatste een nieuwe harde schijf. De oude moest ter vernietiging worden ingeleverd bij de systeembeheerders van de politie. Zo simpel is dat.

U ziet, meneer Tonino, het wordt u aan alle kanten bijzonder makkelijk gemaakt. Maar u wilt desalniettemin nòg luier en gemakzuchtiger zijn. Zelfs het idee om die oude computer aan een neefje of nichtje te geven komt niet bij u op. Er zat een virus in, zegt u. Daarvoor bestaat eveneens een handigheidje: dat heet een virusscanner. Uw neefje of nichtje weet daar wel raad mee. U niet. Misdaadbestrijding kunnen wij u daarom niet langer toevertrouwen. Hopelijk vindt u passender werk bij de plantsoenendienst.

Joost mag 't weten, maar wil 't niet...