problema bij de hema

Dinsdag 25 Mei 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik heb een voorraadje spulletjes nodig bij de Hema, wat ditjes, wat datjes, wat dingetjes, u kent dat wel. Ik heb dan eindelijk na veel moeite en vragen alles ter waarde van zo'n honderd Euro bij elkaar gesprokkeld, sta bij de kassa en zie dan zo'n doodleuk bordje: 'Woensdagavond extra koopavond! Twintig procent korting op het hele assortiment!'

Dat doen ze nóóit! Ik weet niet hoe het u vergaat in dat soort omstandigheden, maar ik voel me dan goed genaaid door de Hema, verneukt, getild, belazerd en bedonderd. Want alles heeft zijn prijs en die is als het goed is elke dag hetzelfde. Goed, men doet eens wat aanbiedingen, wat klantenlokkertjes, een paar procentjes korting, dat hoort bij het spel. Maar het hele assortiment en dan alleen op een woensdagavond! Oplichters! Afzetters!

Waar maak je je druk om, zult u denken. Ik maak me druk omdat het nu dinsdag is! En ik ga toch ècht niet al die bloedig bij elkaar gezochte spullen weer terugleggen in de respectieve rekken om een dag later weer hetzelfde te moeten doen. Alleen omdat de Hema blijkbaar op andere dagen z'n klanten veel te veel rekent voor die spullen, want twintig procent is niet niks natuurlijk.

Tijd dus om mijn ongenoegen kenbaar te maken. Dan zeg ik vooraf eerst beleefd tegen de cassière: "U moet het niet persoonlijk nemen hoor, het is niet tegen u gericht, maar..." en dan vloek en tier ik die hele kassa omver, dan scheld ik haar alle afdelingen langs en heb ik een heel rek badhanddoeken (Egyptisch katoen, extra vochtabsorberend, Euro 7,95) nodig om het groensoppend schuim weer van m'n lippen te deppen.
"Dus geef dat maar even door aan uw chef, want u kunt er tenslotte ook niks aan doen," besluit ik dan weer beleefd.

Het meest dwars zit me nog de vraag: is zo'n actie nu aardig tegenover de klanten of niet? Dat zijn zo van die tergende levensvragen.
Daar kom ik dan niet uit...