discussiestukje

Maandag 26 Mei 2003 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Tijdens mijn laatste politieke zelfanalyse vroeg ik mij enigszins ongerust af: "Ben ik nu naar rechts opgeschoven of hoe zit dat?" Of misschien heeft zich een modern moralisme van mij meester gemaakt. Ik weiger namelijk bepaalde dingen normaal te vinden die in de maatschappij rondom mij volledig ingeburgerd lijken te zijn. Laat ik daarom het volgende discussiestukje aan u voorleggen.

Nederland gaat zwaar gebukt onder een nieuw soort kleine burgerlijkheid: Nederland verpubert. Wij zien massa's fysiek volwassenen die de puberale fase maar niet willen ontgroeien. Kijk maar of u het herkent.
De leukste vorm van vermaak is een ander publiekelijk voor lul te zetten. Daar zijn zelfs tv-programma's voor. En natuurlijk internet. Plaats iemands seksvideootje online dat strikt privé had moeten blijven en lachuuuhh jongens! Dondert niet of het slachtoffer zich misschien van schaamte voor de trein stort. Tjonge, wát een loser, zeg!
Het hoogste niveau van sociale betrokkenheid is het jatten van een invalidenparkeerkaart, zodat je zelf altijd gratis kunt parkeren.
De verzamelnaam voor billen, borsten en een kut is 'vrouw', kortom de fijnzinnigste vorm van erotiek.
De meest krachtdadige aanpak in de sociale zorg is het in elkaar slaan en beroven van bejaarden of gehandicapten. Dan hoeven die arme mensen tenminste niet met al die centjes te sjouwen.
Het intelligentste politiek beleid is het telkens wegsturen van de zwakste schakel in de maatschappij. Daarna klaag je onthutst over het gebrek aan normen en waarden.

Nederland gaat dus eigenlijk nergens meer over. Geen wonder dat nieuwkomers moeite hebben met integreren. De naam 'Nederland' is hooguit een geografische aanduiding, niet meer de gemeenschappelijke noemer waaraan alle inwoners een bepaalde identiteit ontlenen zonder ál te nationalistisch te worden.

Zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Dat doe ik niet. Zegt u het maar...

Straks krijg ik nog een aanzoek van de LPF...