Verbal Jam Awards

Zondag 23 Februari 2003 in categorie Incrowd: over webloggen

Wanneer je zelf drie nominaties had en niet wint lijkt het op kinnesinne. Kan me niks schelen, mijn oordeel is keihard en onverbiddelijk: de uitslag van de Dutchbloggies 2003 is met name door onze eeuwige kleuter Retecool tot een regelrechte farce gemaakt. Zonde van alle ijver die er door het aboutblank team is ingestoken. Dus Reet en Volkomenkut: hartelijk bedankt voor jullie geweldig constructieve bijdragen in deze.

Goed, deze gal gespuwd hebbende ga ik nu de Verbal Jam Awards uitreiken. Ter compensatie en reparatie. Dat is een hele eer, want zoals u weet ben ik van nature spaarzaam met complimenten. Bij deze awards is het geen kwestie van de beste zijn, want ik vergelijk geen appels met peren. Het betekent ook niet dat anderen minder of slechter zijn. Wees dus niet teleurgesteld wanneer u er niet bijstaat: het kan in de loop van een jaar zomaar gebeuren dat u ineens een Verbal Jam Award krijgt!

1. Verbal Jam Awards voor Schrijfkunst: Charlottes Web, Druppels, Maanisch, Joost Nilissen, Suffie.com, Kommapuntlog, Zijperspace. Deze award is voor mensen die er blijk van hebben gegeven de schrijfkunst goed tot zeer goed te beheersen en bovendien de discipline aan de dag leggen om ons met grote regelmaat van nieuwe stukken te voorzien.
2. Verbal Jam Aanmoedigings Award: Sargasso, LVBlog, Onderhuids. Dit zijn de zeer veelbelovende nieuwkomers die met grote regelmatig bijzonder interessante links en beschouwingen bieden.
3. Verbal Jam Design Award: Druppels, VandenB. Druppels behoeft geen betoog, VandenB is wellicht een opvallende keuze, omdat hij zich liever als schrijver afficieert. Maar zijn ontwerp blinkt uit door de kunst van het weglaten en de fotografie die we er dikwijls aantreffen is van grote klasse. En dus geven wij hiermee in bedekte termen een signaal af.
4. Verbal Jam Omkat-Energie Award: Hello-Again.
5. Verbal Jam Lifetime Award: Vanzo. Op zich geen levensbedreigende onderscheiding, maar hij moet dit keer zeker toekomen aan onze veel te vroeg overleden collega Johnny Vanzo.
6. Verbal Jam Development Award: Xiffy, Karma, MijnKopThee, Loglijst. Voor hun onvermoeibare inzet om de logwereld van perfect gereedschap te voorzien. De Loglijst werkt weliswaar op dit moment niet, maar de verdienste in het verleden mag toch wel worden beloond.
7. Verbal Jam Random Award: Ohm's weblog. Gewoon een award omdat ik zin heb die uit te delen aan een goed log zonder daar een reden voor te hoeven geven.
8. Verbal Jam Ontmoedigings Award: Retecool. Hoog tijd om te stoppen en jezelf terstond te melden bij het dichtstbijzijnde KCA-depot.

U staat er misschien niet bij. En dat is niet eerlijk. Dit bewijst maar weer hoe onzinnig wedstrijden zijn wanneer het om dit soort dingen gaat.

Update: De winnaars kunnen onderstaand logootje naar hun site kopieëren. Dus niet linken naar het plaatje op deze site s.v.p. Maak wel een link naar dit artikel, anders weet men niet welke award je hebt gewonnen.

En wat een heisa dat geeft zeg...

Tags: