staafmixen

Dinsdag 21 Januari 2003 in categorie Satire

Mijn lief schafte een staafmixer aan. Dat bleek een nuttig idee, want sindsdien wordt hier ten huize een heleboel gestaafmixed. Ongelooflijk wat zo'n ding allemaal kan! De meest heerlijke en exotische vruchtensapjes hebben mijn gestel inmiddels op de rand van een vitaminevergiftiging gebracht. Ik begrijp niet hoe ik zo lang in dit leven heb kunnen doormodderen zónder staafmixer!
Het wóórd alleen al, het heeft een bijna erotische connotatie! Om u niet op verkeerde ideeën te brengen: het valt beslist af te raden het apparaat in de buurt te brengen van enigerlei erogene zone, tenzij u 'in' bent voor echte hardcore SM. Hé, ik realiseer mij nu plots dat de afkorting voor staafmixer SM is... Dat zal dus niet toevallig zijn!

Maar voor de rest is een staafmixer een apparaat met ongekende mogelijkheden. Ik kan mij de tijd al niet meer heugen nog vast voedsel tot mij te hebben genomen. Alles wordt gemixed, geshaked, gepureerd, gehakseld, versnipperd en wat al niet meer. Ik consumeer nog louter via een rietje. Gemak dient de mens, nietwaar? Af en toe neem ik expres een kauwgompje, om in conditie te blijven voor het geval het enthousiasme dat mijn vriendin voor de staafmixer aan de dag legt op enig moment misschien verflauwt.

Dat enthousiasme van haar moet ik nú nog af en toe wat temperen. Onlangs waren wij bij Pathé Arena naar de film The Lord of the Rings 2. Verdomd, bij het weggaan had ze het ding al onder haar jas, wetende dat ons een heftige veldslag tegen de Orks te wachten stond. Ze houdt niet van langdurig filmgeweld en dacht met de staafmixer de strijd wat sneller te kunnen beslechten. Met moeite heb ik haar kunnen overtuigen dat Pathé geen trek heeft in haar Ork-paté. Ze leeft zich ook altijd zo in...

Maar het blijft oppassen! In een onbewaakt ogenblik hadden wij hier twee getuigende Mormonen aan de deur, van die Heiligen der Laatste Dagen... Ik moet zeggen, zo'n Mormonen-shake hééft toch wel wat! Best verrassend, die fijn-gristelijke zendelingensmaak...

Ze heeft ze vooraf nog wèl een fijne laatste dag gewenst.