fantastic voyage

Maandag 26 November 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Vanmorgen ging ik met mijn oude moeder naar het ziekenhuis. Zij moest haar slokdarm laten bekijken. Dat gaat met een gesteriliseerde tuinslang in je keel, met daaraan een lampje en een minicamera. Het zag er allemaal prachtig uit. Net een middagje EO-tv, want die laten ook altijd graag Gods scheppingen van binnenuit zien.
Het is mijn moeder meegevallen. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan het rustgevende optreden van de arts en de assistente. Ze hielden zelfs mij in de gaten, want ik scheen op het laatst enigszins wit weg te trekken. Alhoewel ik het toch machtig interessant vond. Maar de mens schijnt een natuurlijke afweer te hebben tegen ziekenhuizen. Misschien neemt men dan de kleur aan van de omgeving (wit dus) om zo min mogelijk op te vallen. Want voor je het weet heb je zelf een fikse slang in één van je lichaams-openingen.
Sinds mijn geboorte heb ik mijn moeder niet meer van binnen gezien, dus deze kans wilde ik mij niet laten ontgaan. Achteraf had ik misschien maar beter op de gang kunnen blijven met een krantje. Want als ze zeggen dat ik wit wegtrek, ga ik me ook terstond wat zwakjes voelen.
Mijn moeder heeft dit alles veel kraniger doorstaan. De slang was er nog niet uit of ze had weer praatjes.
Toen ik thuis kwam ben ikzelf maar meteen het bed ingedoken om een uurtje uit te zieken. Het gaat nu wel weer.

Het Slotervaarziekenhuis moet blijven.