webwereld

Dinsdag 20 November 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Van Jole was vanavond flink giftig op de dame van Zoeklicht, die van die kinderpornogezichtjes op haar website. En Van Jole maar venijnig doen over de privacy van de gepubliceerde kinderen. Journalistiek een van de mindere momenten van Francisco, want samen met zijn presentatorvriend ging hij er flink tegenaan. Dit resulteerde in het 'twee tegen een' effect.
Terecht maakt hij zich bezorgd om privacy issues, maar de zoeklichtdame heeft natuurlijk eveneens een standpunt dat (hoop ik) net als het zijne voortkomt uit de beste bedoelingen.
Mij ergerde dat de heren zich een beetje te weinig bewust waren van hun machtspositie: thuiswedstrijd in de studio, een plek die de opponent waarschijnlijk voor de eerste keer in haar leven van binnen ziet.
Een dergelijke benadering juich ik toe wanneer ze een van de daders zelf bij de taas hebben, of een notoire nazi, maar ik ga ervan uit dat de dame in kwestie toch meer integriteit toegedicht kan worden. Dat ze daarbij in de optiek van Francisco (en van vele anderen) miskleunt kan ook op een wat rustiger manier aan de orde worden gesteld.
Dit gesprekje had een te hoog Ivo Niehe gehalte (ook Tros), die -wanneer hij niet met zijn ego tussen de wereldsterren ligt te wentelen- ook zo de demagogische fatsoensrakker kan uithangen. Volgende keer beter, FvJ!

Of wordt FvJ de Marcel van Dam van het nl-domein?