Archief: artikelen van

| Home |

 

door de plee

Donderdag 25 Oktober 2001 in categorie Gozertje

De vis is weer weg. Door de plee, weg ermee. Mijn vader zet alle dingen op de pagina die ik wil. Ik mocht vandaag opschrijven wat ik in het menu wilde. Om naar zijn eigen pagina terug te gaan heb ik gezet: Terug naar Ouwelul. Jammer, hij zei niks maar zette het er gewoon in.
Het is vandaag weer wintertijd. Op school heeft Kramer het voor de herfstvakantie uitgelegd. Ik snap het nog steeds niet. Dat zal wel aan Kramer liggen. Want mijn vader zegt dat als je iets niet snapt het altijd aan de leraar ligt. Kramer is mijn leraar. We mogen hem niet bij zijn voornaam noemen. Bij vorige meesters mocht dat wel. Maar hij is ouwerwets. En streng. En te oud om goed te voetballen. De andere meesters zijn veel jonger. En onze groep moet weer net Kramer krijgen. door de plee

Geen plaatjes hier?

Woensdag 24 Oktober 2001 in categorie Incrowd: over webloggen

Alleen tekst vinden sommige mensen maar saai. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, is hun excuus. Lees eens een goed boek, zou ik zeggen. Dan praat je wel anders. Maar goed, ik ben hun toch tegemoet gekomen, anders ben je meteen een deel van je publiek kwijt.
Onder de rubriek 'vermaak en zo' (ja, even een stukje naar rechts kijken) heb ik enkele dia-shows opgenomen. Dat viel nog niet mee. Een enkel Javascript voor een diashow is nog te doen, maar twee of meer valt niet mee. Die zitten elkaar in de weg. Ik maak die scripts natuurlijk niet zelf, want ik ben een dummy in programmeren.

Geen plaatjes hier? Lees verder...

rottige vis

Woensdag 24 Oktober 2001 in categorie Gozertje

Hij heeft vandaag een vis op mijn pagina gezet. Om mij een plezier te doen zeker. Ik lust helemaal geen vis. En nou gaat ook niemand meer lezen. Zitten ze alleen maar naar die vis te koekeloeren. Ik hoop dat ie snel verzuipt. rottige vis

jennen

Woensdag 24 Oktober 2001 in categorie Gozertje

Mijn vader vroeg of ik soms een hekel aan hem had. Helemaal niet, zei ik. Ik vind het gewoon leuk om hem te jennen. Hij zag er wel een beetje ongerust uit. Ik zal wel schrijven dat ik hem cool vind. Krijg ik misschien een Playstation 2. jennen

zo, dat is dat!

Dinsdag 23 Oktober 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Ik heb mijn eigen weblogpagina gemaakt. Dat werkt een stuk beter. Er moet nog wel een aantal zaken aan worden toegevoegd, maar de essentie staat overeind.
Van het rare datumformaat ben ik nu ook af. Toch is er nog wel een dillemma: zet ik de nieuwste stukken bovenaan of onderaan? Beide opties hebben voor en nadelen. Het nieuwste bovenaan is het meest actueel, maar chronologisch kan je het niet noemen. Het is alsof je eerst het laatste hoofdstuk van een boek leest.
Andersom werkt het voor de lezer niet motiverend wanneer hij of zij zich eerst door de rijstebrij van oude kost moet heenlezen.
Hier ga ik dus iets op verzinnen! Het beste lijkt mij toch om het chronologisch te doen. Daarnaast maak ik dan een apart vak waarin de laatst toegevoegde bijdrage staat.

Dikwijls sta ik versteld van mijn eigen slimheid!
zo, dat is dat!

belediging

Dinsdag 23 Oktober 2001 in categorie Gozertje

Waarom moet hij de dingen nou weer net zo neerzetten als bij hem? Met zo'n streep eronder?
Dat staat leuk, zegt hij. Hij moet altijd z'n zin hebben. Mijn moeder zegt dat hij soms net een kind is. Dat vind ik een belediging. Voor mij, bedoel ik.
Mijn vader zegt dat ik veel te bijdehand doe. Altijd als ik wat terug zeg noemt hij me bijdehand. Moet ik soms m'n kop houden? Dan denkt ie weer dat het op school slecht gaat. Het is ook nooit goed. belediging

Helemaal anders...

Maandag 22 Oktober 2001 in categorie Incrowd: over webloggen

Ik ga dit helemaal anders aanpakken. Ik ga mijn eigen sjabloon maken, want dit schiet niet op. Het zit mooi maar onoverzichtelijk in elkaar en telkens wanneer ik er iets aan wil veranderen pakt het resultaat anders uit dan ik wil. Dat komt door al die stomme tabellen. Of door mijn eigen gebrek aan inzicht. Waarschijnlijk beide.
Bovendien, wanneer ik het toch op mijn eigen site zet om die reclamebanner kwijt te zijn, kan ik net zo goed de zaak helemaal in eigen hand nemen.
Dit leest toch geen hond en op die manier kan ik zelf zoveel experimenteren met de layout als ik wil. Het archief zal ik handmatig moeten bijhouden, maar dat werkte bij Blogger toch al niet vlekkeloos.
Het gaat mee zo langzamerhand ook nog eens irriteren dat je, om een creatief mooi resultaat te bereiken, steeds meer moet programmeren. Daar houd ik niet van en dat zal ik dan ook nooit goed genoeg kunnen. Neem bijvoorbeeld Flash. Dat vind ik nou best leuk om te doen. Maar wanneer je sommige Flash-sites ziet zinkt de motivatie me al bij voorbaat in de schoenen: dat zal ik dus nooit kunnen. Want daar is heel wat uitgekiend programmeerwerk aan te pas gekomen. Waarom zijn er nu geen simpeler tools om gewoon te realiseren wat ik voor de geest heb?
Sorry, beetje pissig vandaag geloof ik.

Wat kan andermans creativiteit soms toch ontmoedigend zijn.
Helemaal anders...